22.06.2022
PRESS RELEASE

Aurora Eiendom AS kjøper Gulskogen, Arkaden, og 25 % av Maxi

Aurora Eiendom («Aurora») har inngått aksjekjøpsavtaler i forbindelse med overdragelsen av de to kjøpesentrene Gulskogen og Arkaden, samt 25 prosent av Maxi, med Steen & Strøm som selger. Kontraktene har en verdi på 2,6 milliarder kroner.
Women Leaving Shopping Center With Paper Bags Y6PSWR9

Gulskogen i Drammen utgjør 80 prosent av kjøpet med en verdi på ca. 2,1 milliarder kroner. Senteret er en regional handelsdestinasjon og kompletterer Aurora og Alti Forvaltnings nåværende tilstedeværelse i Drammen-området. Gulskogen har et utleieareal på 40 000 kvm med en årlig omsetning på 1,5 milliarder kroner (2021). Over 300.000 mennesker bor innenfor en 30-minutters kjøretur fra senteret, som ligger i en veletablert handelspark hvor det skal bygges 1500 boenheter de neste årene. 


«Gulskogen er en imponerende shoppingdestinasjon i en blomstrende region. Senteret betjener de daglige behovene til en stor del av Drammen-området, det har et sterkt tilbud av shopping og tjenester, og vi ser en mulighet til å vokse og forbedre Gulskogen ytterligere i årene som kommer,» sier Lars Ove Løseth, adm.dir. i Aurora Eiendom.

 

Arkaden er en av Stavangers mest sentrale shoppingdestinasjoner, midt i hjertet av sentrum og lett tilgjengelig for alle. Arkaden har 14 butikker og ca. 8.000 kvm butikkareal. Markedet for næringseiendom av god standard i Stavanger sentrum har høy etterspørsel, og senteret nyter godt av sin sentrale beliggenhet i et område med mye handel og aktivitet. Kjøpet av 25 prosent av Maxi i Hamar gir Aurora muligheter i et nytt område, med gode utviklingsmuligheter. Utvikling av et boligprosjekt i området er positivt for senteret, som har rundt 60.000 mennesker innen en radius på 15 minutters kjøretur.

 

Etter disse kjøpene vil Aurora fullt ut eie åtte kjøpesentre i Norge med en samlet verdi på over 8,8 milliarder kroner. De åtte sentrene har et samlet utleieareal på nærmere 200 000 kvm og et årlig antall besøkende på 18,3 millioner (2021). Resten av porteføljen består av Alti Vinterbro i Ås kommune ved Oslo, Amanda Storsenter i Haugesund, Nerstranda i Tromsø, Alti Farmandstredet i Tønsberg, Buskerud Storsenter like ved Drammen og Alti Nordbyen i Larvik. Aurora vil fortsette å investere i kjøpesentre med nummer én posisjon på attraktive beliggenheter og med god butikkmiks. 
Aurora eier 50 prosent av Alti Forvaltning AS, som fra nå av også vil forvalte Gulskogen, Arkaden og Maxi.

Press Inquiry

RELATED NEWS
07.02.2022
Aurora Eiendom AS buys Buskerud Storsenter
Read more
12.01.2022
Positiv omsetningsutvikling for kjøpesenter-porteføljen
Read more
15.12.2021
Aurora Eiendom AS noteres på Euronext Growth Oslo
Read more