16.11.2021
PRESS RELEASE

Solid drift og sterk kjøpelyst i 3. kvartal

Kjøpesenterselskapet Aurora Eiendom AS legger bak seg sitt første kvartal som selskap med sterk drift og sunn vekst i kjøpesentrene.
Auroraheadshots Byenvizual Fullrescolour 300Ppi 12

Selskapet hadde leieinntekter på 78,6 millioner kroner i tredje kvartal og netto leieinntekter etter drifts- og administrasjonskostnader på 61 millioner kroner.

 

- Driften er kommet godt i gang, og vi ligger foran budsjettet vi la til grunn før oppstart. Vi er blitt bedre kjent med sentrene og ser flere spennende muligheter. Det er også god interesse for nyetableringer på butikksiden, sier administrerende direktør Lars Ove Løseth i Aurora Eiendom.

 

Tidligere i år kjøpte Aurora Eiendom fem kjøpesentre fra Steen & Strøm AS: Vinterbro Senter i Ås kommune utenfor Oslo, Amanda Storsenter i Haugesund, Nerstranda i Tromsø, Farmandstredet i Tønsberg og Nordbyen i Larvik. Butikkene på sentrene hadde en samlet omsetningsvekst på 0,3 prosent i tredje kvartal sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Mot tredje kvartal 2019, som representerer et normalmarked før Covid-19, er veksten 10,5 prosent.

 

- Det er en positiv stemning i handelsbransjen på vei ut av pandemien, og det er en optimisme og satsingsvilje som høyere enn på lenge. Sammenlignet med tredje kvartal i 2020 er utviklingen i butikkomsetning i porteføljen flat, men i fjor dro enkelte bransjer kraftig opp mens andre hadde utfordringer. Nå er det en mye sunnere vekst jevnt over i hele butikkmassen, sier Løseth, som også forventer et godt fjerde kvartal.

 

Kombinasjonen av at regnskapsstandarden IFRS er tatt i bruk og at tredje kvartal 2021 er selskapets første driftsperiode gjør at verdsettelsen av Auroras eiendomsmasse skrives opp med 739,1 millioner kroner til 5,2 milliarder kroner. Dermed ender driftsresultatet i kvartalet på hele 800,5 millioner.

 

- Det er hyggelig å kunne vise en positiv verdijustering, men det er driften fremover som skal gjøre Aurora Eiendom til et interessant selskap å investere i, sier Løseth.

 

Aurora Eiendom AS innhentet 2 milliarder kroner i ny aksjekapital i juni, hvorav 1377 millioner kroner var forhåndstegnet i en rettet emisjon mot 11 hjørnesteininvestorer. Ytterligere 623 millioner kroner ble innhentet fra 75 nye aksjonærer i en overtegnet emisjon.

RELATED NEWS
22.06.2021
Har innhentet 2 milliarder i ny aksjekapital
Read more