13.01.2023
PRESS RELEASE

Omsetningsvekst for senterporteføljen

Aurora Eiendoms kjøpesentre omsatte for 8,4 milliarder kroner i 2022, en økning på 3,2 prosent mot året før. Sammenlignet med 2019, før pandemien, er omsetningsveksten på 9,3 prosent. Butikkene i kategorien mat og drikke kom noe ned fra høye nivåer i pandemiårene. Holdes denne kategorien utenfor, hadde resterende kategorier en samlet omsetningsvekst på hele 7,5 prosent i fjor.
Women Leaving Shopping Center With Paper Bags Y6PSWR9

- I kjølvannet av pandemirestriksjonene, med høy prisvekst og økte kostnader hos forbrukerne, er vi er svært fornøyde med omsetningsutviklingen i porteføljen. Særlig var avslutningen på året godt over forventning. Omsetningstallene viser at kjøpesentrene er tilpasset dagens forbrukere. Mennesker har behov for hyggelige møteplasser og ønsker «alt under ett tak», sier administrerende direktør Lars Ove Løseth i Aurora Eiendom.

 

- Vi er særlig stolte av Alti Nordbyen, som kan skilte med både omsetnings- og besøksrekord, og passerte for første gang i historien 600 millioner kroner i omsetning, sier Løseth.

 

Senterporteføljen til Aurora Eiendom vokste i løpet av 2022 fra fem til åtte sentre. Selskapet eier i dag Alti Vinterbro i Ås kommune utenfor Oslo, Alti Amanda i Haugesund, Nerstranda Senter i Tromsø, Alti Farmandstredet i Tønsberg, Alti Nordbyen i Larvik, Arkaden Senter i Stavanger og Gulskogen Senter og Alti Buskerud i Drammen. Seks av åtte sentre økte omsetningen i 2022.

 

- Vi jobber tett på våre sentre, og følger trender i folks handlevaner slik at vi hele tiden utvikler porteføljen med en god miks av varer og tjenester. Vi har dyktige team ute på sentrene som kjenner sine lokalsamfunn og kunder godt, sier Løseth.

 

Styreleder Petter A. Stordalen i Aurora Eiendom er meget fornøyd med utviklingen i porteføljen. - Vi er godt posisjonert for videre vekst. God ledelse vil skille vinnere fra tapere i kjøpesenterbransjen fremover, og der har Aurora den beste ledelsen jeg har sett i Norge, sier Stordalen.

 

Gjennom det deleide forvaltningsselskapet Alti Forvaltning har Aurora Eiendom et av landets største forvaltningsmiljø. Altis senterportefølje økte fra 31 til 37 sentre, og disse hadde en samlet senteromsetning på 23,7 milliarder kroner i 2022, opp 2,4 prosent mot foregående år.

 

 

RELATED NEWS
22.06.2022
Aurora Eiendom AS kjøper Gulskogen, Arkaden, og 25 % av Maxi
Read more
07.02.2022
Aurora Eiendom AS buys Buskerud Storsenter
Read more
12.01.2022
Positiv omsetningsutvikling for kjøpesenter-porteføljen
Read more