08.01.2024
PRESS RELEASE

Vekst for samtlige sentre i 2023

Aurora Eiendoms kjøpesentre omsatte for 8,8 milliarder kroner i 2023, en økning på 4,6 prosent mot året før. Samtlige sentre i porteføljen leverte omsetningsvekst.

- Kjøpesenterporteføljen leverer nok et sterkt år, og vi er svært fornøyde med en samlet omsetningsutvikling på 4,6 %. Som følge av økte levekostnader hos forbrukerne har det i hele år vært knyttet spenning til utviklingen i handelen, og kanskje spesielt julehandelen. Selv om vi sparer inn på de større kapitalvarene viser tallene at vi i motvind prioriterer de små gledene i hverdagen, som kjøpesentrene i stor grad består av. Vi møtes til en kaffe, vi pynter oss til fest og vi tar med oss en god bok på hytta, sier administrerende direktør Lars Ove Løseth i Aurora Eiendom.

 

- Det at alle sentrene leverer positive tall er det grunn til å være stolte av, og særlig imponerende er tallene til Alti Amanda og Alti Nerstranda, som begge bare er desimaler unna å levere tosifret prosentvis vekst, sier Løseth.

 

Senterporteføljen til Aurora Eiendom består av Alti Vinterbro i Ås kommune utenfor Oslo, Alti Amanda i Haugesund, Alti Nerstranda i Tromsø, Alti Farmandstredet i Tønsberg, Alti Nordbyen i Larvik, Arkaden Senter i Stavanger og Gulskogen Senter og Alti Buskerud i Drammen.

 

- Vi merker at den positive trenden for kjøpesentrene, med økende omsetning og kundebesøk, skaper større interesse for å etablere virksomhet hos oss. Flere nye konsepter er kommet inn i løpet av året som har gått, og vi har p.t. svært få ledige forretningslokaler, sier Løseth.

 

Gjennom det deleide forvaltningsselskapet Alti Forvaltning har Aurora Eiendom et av landets største forvaltningsmiljø. Altis senterportefølje økte i 2023 fra 37 til 44 sentre, og disse hadde en samlet senteromsetning på 27,7 milliarder kroner i 2023, opp 5,1 prosent mot foregående år. 

 

RELATED NEWS
13.01.2023
Omsetningsvekst for senterporteføljen
Read more
22.06.2022
Aurora Eiendom AS kjøper Gulskogen, Arkaden, og 25 % av Maxi
Read more
07.02.2022
Aurora Eiendom AS buys Buskerud Storsenter
Read more